Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lágy csontkovácsolás

Először is lássuk, mire jó, mire hatunk egy ilyen kezeléssel. Sok menüpontban fogalmaztuk már meg azt, ha a gerincoszlopunk, a csigolyák, a porckorongok, a gerinc melletti izmok bármilyen problémával küzdenek, az nem csupán háti panaszokat okozhat, hanem számtalan más betegség, tünet, fájdalom előidézője lehet, hiszen nyomhatják, sérthetik a kilépő ideggyököket, amelyek aztán az általa beidegzett szervekben is okozhatják az említett problémákat. A lágy csontkovácsolás módszerével a panasz okát próbáljuk megszüntetni, ami a legtöbb esetben - ahogy említettük - a gerincből, illette a mellette elhelyezkedő izmokból ered. A kezelés célja tehát, hogy „visszaállítsuk” a rendet, ami beindítja a szervezet öngyógyító folyamatát.

Főként a mozgásszervi panaszokkal, lumbágóval, derék-, nyak-, fejfájással küszködőknek segíthet. Emellett a gerincsérvvel, a gerincferdüléssel, a súlyos menstruációs fájdalmakkal, gyomorbántalmakkal küzdőknek is enyhülést hozhat az életükbe. Fel kell hívjuk a figyelmet, hogy a panaszok persze lehetnek komolyabb betegségek, elváltozások tünetei is (tehát például egy új keletű, semmire nem reagáló fejfájást, egy hirtelen látás- vagy hallásromlást stb. mindenképpen ki kell vizsgáltatni!), de nagyon sok esetben  „csak” a gerinc kisízületi és idegi  elváltozásának az eredménye.

Hogyan is zajlik a kezelés? Nálunk minden esetben masszázs előzi meg, amivel egyrészt felmérjük az izmok, ízületek állapotát, másrészt lazítjuk, felmelegítjük azokat. Mellette nem elhanyagolandó tényező az sem, hogy a masszázs során lelkileg is lazul a vendégünk, hiszen már sokszor az is izomlazító (de mindenképpen rásegít), ha valakivel beszélgethet. És mivel azért ez ugyanúgy bizalmon is alapuló kezelés, mint a fogorvos vagy a nőgyógyász (legalábbis nekem számít ki az, aki egy ilyen kezelést, vizsgálatot folytat „bennem”; Rita), van egy kis idő az ezzel kapcsolatos oldódásra is, így a kezelés végére már nyugodtabban bízza másra a fejét! Számít ez azért is, mert feszülés, ellenállás esetén nem lehet az adott testrészt kimozgatni.

Gyors és főként kis mozdulatokról van szó, ami egyáltalán nem fájdalmas. Sokan idegenkednek tőle, nehezen fogadják el, de azt gondoljuk, hogy a fájdalom nélkül távozó vendégeink sokasodó száma a módszer eredményességéről tanúskodik. A mozdulatok tulajdonképpen a kiropraktika és a csontkovácsolás módszereiből összetett mozdulatok, bár mivel lágyabb, gyengédebb mozdulatsorról beszélünk, inkább a kiropraktika felé hajlik, ami nagyobb hangsúlyt fektet az izom- és csontvázrendszerre.

Végezetül újra emlegetnénk egy kicsit Hippokratészt, aki amellett, hogy megfogalmazta azt, hogy minden betegség okozója a gerincoszlop „betegsége”, írásaiban már ő is a gerinc nyújtásáról beszélt. A módszer, a gondolat tehát nem mai, csak kevesebb fájdalomcsillapító használatát eredményezheti, így nehéz lesz újra elfogadtatni azokkal az orvosokkal, akik pont Rá hivatkozva teszik le orvosi esküjüket.

Várjuk szeretettel!

                                                                                                                Rita, Attila

 

 

kovacsolas.jpg    

 

 Nagyon lágy.....