Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Információ azoknak, akik először jönnek hozzánk...

 

 

 Kedves Vendégeink!

 

Szeretnénk néhány dolgot elmondani azoknak, akik először keresnek fel bennünket, már csak azért is mert az utóbbi időben nagyon sok Vendégünk volt, akit "mi avattunk be", azaz sosem járt még masszőrnél. 

Az első dolog, hogy kizárólag bejelentkezés alapján dolgozunk, ezért mindig előre beszéljünk meg egy mindenki számára megfelelő időpontot. (Telefon: 70/231-88-86)

A másik: ne fél órával azelőtt, mielőtt jönni szeretne... Tudjuk, sokszor hirtelen ötletként is megfogalmazódhat a masszázs gondolata - főleg rossz idő vagy egy rossz ágy, éjszaka esetén -, de kérjük, próbálják meg ezt is előre megszervezni. Nyilván ez alól kivételt képezhet, ha valakinek hirtelen "balesete" volt, tehát becsípődött, megrándult, úgy maradt stb.  

Ha hívnak minket, kérjük, számkijelzéssel tegyék azt. Ne legyen úgy, de adódhatnak a mi életünkben is "fennakadások", ami miatt át kell szerveznünk a dolgainkat, ezért mindenképpen jó, ha tudunk kommunikálni arról, hogy hogyan tudjuk megoldani a csúszást vagy az újabb időpontot. Hozzátennénk, ezek természetesen nem mindennaposak, de mindannyiunk számára kellemetlen lenne, ha esetleg várni kellene ránk. 

Masszírozás közben nem szoktuk felvenni a telefont! Úgyhogy, ha nem sikerül bennünket elérniük, ne adják fel, amint tudjuk visszahívjuk. Mindenkit vissza szoktunk hívni. Persze ez csak akkor működik, ha számkijelzéssel hívnak, és nyilván akkor tudunk bármit is megbeszélni, ha nem azonnal akartak jönni. 

Masszázzsal kapcsolatosan az utóbbi idők tapasztalata alapján tisztáznunk kell még valamit. Ha nem kifejezetten relaxáló masszázst kérnek tőlünk, hanem meglévő ízületi, izom stb. problémáikat szeretnék a masszázs által enyhíteni, helyretenni, nem ígérjük - főleg első alkalommal -, hogy fájdalommentesen tudunk dolgozni. Meg kell jegyezni, egyikünk sem híve annak, amit sok más masszőr tart, hogy ha nem fáj, akkor nem is hat. Szerintünk, ha nagyon fáj a betegnek, vendégnek a kezelés, azáltal izmai megfeszülnek, mi pedig nem tudjuk már korántsem olyan hatékonyan masszírozni, mint ha izmai lazák, ernyedtek lennének, így görcsei, feszültségei sem oldódnak. Pont ezért próbáljuk a kettő közötti állapotot megtalálni. Azt azért érdemes tudni, hogy rendszeres masszázzsal a görcsök oldódnak, az izmok állapota javul, a szervezet, a bőr, az izmok hozzászoknak mozdulatainkhoz, így pár alkalom után még élvezhetővé is válik a kezelés. Addig azonban kérünk mindenkit, egészsége érdekében próbálja meg elviselni azt, amit a szakirodalom gyógyító fájdalomnak nevez.

Tudni kell azt is, hogy egy alkalommal nem történnek csodák. Értjük ez alatt azt, hogy ha valamilyen problémával fordulnak hozzánk, ugyanúgy, ahogy más kezeléseknél, eljárásoknál, masszázsnál is, végig kellene vinni belőle egy kúrát, ami legalább 5-6 alkalom. Ezt mi szoktuk is javasolni, hozzátéve, hogy nem magunkat szeretnénk rátukmálni az illetőre (már csak azért sem, mivel rengeteg nyaraló vendégünk van), de mivel mindenképpen szükséges lenne, hogy találkozzék még masszőrkézzel az adott testrésze, ha nem hozzánk, hát máshoz, de feltétlen menjen! Sokszor azonban az első, második alkalom már érezhető javulást okoz, ezért sajnos itt sokan meg is állnak, pedig még néhány alkalmat végig kellene, hogy vigyünk, csak így lenne tartós a javulás állapota. E nélkül sajnos hamarosan újra találkozni fogunk.

Ezzel kapcsolatosan még annyit azért megemlítenénk, hogy a problémák sem egy nap, alkalom, mozdulat során alakulnak ki. Hónapokig, évekig, évtizedekig gyűjtjük, halasztjuk, tűrjük, nem foglalkozunk vele stb., mire a szervezet feladja, besokall és valamilyen formában jelez, illetve próbál jelezni. Sokszor még ezek mellett a jelek mellett is elmegyünk, elnézünk, még ha kezdjük is kapizsgálni, hogy valami már nem a régi... Nos, gondolkodjunk el ezen egy kicsit, és ezek után próbálják meg megérteni azt, hogy a javuláshoz, gyógyuláshoz idő fog kelleni. Vannak elméletek, mely szerint a javulás ugyanannyi idő alatt ér el hozzánk, mint amennyi idő alatt a probléma, betegség kialakult. Ha tíz évig szedegettük a baj alapjait, akkor ezek szerint ki kell várni, dolgozni a következő tízet, hogy helyreálljunk. Nos, ha nem is ennyit, de - legyen szó bármilyen kezelésről, módszerről - senkitől, se orvostól, se természetgyógyásztól, csontkovácstól, gyógytornásztól, masszőrtől, ne várjunk egy óra után varázsütésre történt javulást. És tudomásul kell venni azt is, hogy mi és a többi szakember is "csak" egy segítő az útjukon, amely az egészség útja, és amelyen Ön az, akinek végig kell mennie!

Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy mit és milyen időtartamban masszírozzunk? Nos, ahogyan azt már bevezető oldalunkon is leírtuk, minden ember más, mindenki problémája egyéni, így javulásához is a saját útját kell megtalálnunk. Lesz, aki már az első masszázs után úgy érzi újjá született, másnál ez az érzés pont az ellenkezője az első alkalom után, egészen pontosan idézve "átment rajtam a vonat".  De mivel valahol el kell indulnunk, ezért van egy alap "módszerünk", ami azután idővel változhat, változik, hiszen megismerjük egymást, a problémát. Egy alapos átgyúrás nem ugyanannyi időt vesz igénybe egy 42 kg-os nőnél, mint egy 130 kg-os férfinél, hiszen nem ugyanakkora felülettel rendelkeznek, vagy akkor, ha valakinek minden izma csomós, spasztikus, nem pedig laza, relaxált állapotában találkozunk. Szóval: 25 percben arc- és fejmasszázst, illetve különböző részmasszázsokat tudunk végezni. 40 percben általában a hátat masszírozunk át, ami popsitól nyakszirtig terjed. 60 percben már benne van a láb hátsó része is, ha pedig rajtunk múlik, akkor a fenék is, illetve attól függően mit találunk, marad-e időnk fordulni, előröl a láb. 90 percben már a karok is "örülhetnek". De ahogyan az előbb is említettük, ez egy "séma" részünkről, hiszen ha valakinek a karjai fájnak, akkor természetesen nem a lábait fogjuk kezelni, hanem a fájdalmas területet, illetve amivel összefügghet, ahonnan kiindulhat. A lényeg, hogy ezt mindenkivel személyesen fogjuk egyeztetni találkozásunk alkalmával.

Számunkra mindig elég, ha önmagukat hozzák. Értjük ezalatt azt, hogy  tusolási lehetőséget biztosítunk törölközővel, tusfürdővel együtt, illetve olajat is mi biztosítunk a masszázshoz. Természetesen, ha valaki a sajátjához ragaszkodik, nyugodtan hozza magával. 

Masszázs esetén ha először találkozunk, az első jó pár perc beszélgetéssel fog eltelni, hiszen számunkra elengedhetetlen információ az illető egészségi állapota, életmódja, annak felmérése. A kezelés csak ezek után fog elkezdődni, úgyhogy mindenképpen szánjanak ránk több időt, mint maga a masszázs időtartama. (Bár hozzátesszük ez gyakorlatilag minden egyes masszázsnál plusz időt fog jelenteni, mivel mindkettőnk első kérdése a "Hogy van (vagy)?")

És végül, de nem utolsó sorban: időpont-módosítás, lemondás. Sokáig gondoltuk úgy, tudjuk kezelni, de sajnos az utóbbi időben sokan gondolkodnak úgy, hogy csak az Ő idejük idő, a másé, így a miénk sem az. Ezért a legjobb, ha már a találkozásunk elején letisztázzuk ezt a kérdéskört: Mind bérletes, mind alkalmanként járó Vendégeinket kérjük, ha mégsem megfelelő az előre megbeszélt időpont, akkor 24 órán túl jelezzék azt felénk! Bérletes Vendégeink esetében az időpontot 2 alkalommal tudjuk pótolni, amit megpróbálunk két héten belül másik időpontra cserélni. Ehhez azonban kérjük türelmüket időpontjaink telítettsége miatt. 24 órán belüli lemondást, meg nem jelenést nem tudunk és nem is áll módunkban pótolni, elfogadni. Alkalmanként járó Vendégeinknél ilyen esetben a következő találkozásunkkor felszámoljuk az így elmaradt időpontot. Lemondást, időpont-módosítást csak telefonon történt egyeztetés alapján fogadunk el! (Ha nem vesszük fel, visszahívjuk! Nem fogadunk el lemondást sms-ben, Facebookon vagy emailben!) Megértésüket köszönjük!

Amennyiben bármilyen további kérdésük, kérésük van, kérjük, hívjanak minket a 70/231-88-86-os telefonszámon, vagy írjanak a balatonfoldvar.masszazs@gmail.com email címre.

Várunk Mindenkit nagy szeretettel:

 

                                                                  Rita és Attila