Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládémasszázs

Elöljáróban annyit, ezt csak tőlem kérhetik, Attila inkább csak fogyasztja a csokoládét. 

Én viszont nagyon szeretem ezt a fajta masszázst, és ajánlom mindenkinek, aki egy kis kényeztetésre, relaxációra, kikapcsolódásra vágyik. Azt azonban tudni kell, nem azt a fajta csokoládés masszázst kapják tőlem, amit másutt, ez mindenképpen morcsosabb, de igazibb!!!

Néhány szót csak magáról a kakaóvajról, illetve annak hatásáról. Azt ugye már egészen kicsike korban megtapasztalja mindenki, hogy nagyon finom! A kozmetikai ipar azonban nagyon gyorsan felfedezte más jelentős tulajdonságát is. Már a 18. században árultak patikákban különféle csokoládékészítményeket, például hashajtásra, méregtelenítésre. A kakaóvajat tartalmazó készítmények tisztítják, ápolják és védik is a bőrt. Nagyon gazdag teobrominban, ami a koffeinhez hasonlóan serkenti a zsírégető folyamatokat. Zsírbontó hatása mellett elősegíti az endorfin, azaz boldogsághormonunk termelését is. A benne található flavonoidok gátolják az öregedésért felelős szabad gyökök képződését. 

Javasolt: 

  • száraz, érett, öregedő  bőrre,
  • narancsbőrre,
  • stressz, idegesség esetén,
  • depresszió, rossz közérzet,
  • fáradékonyság, 
  • magas vérnyomás esetén.

Nos, amiben mást kapnak nálam, mint másutt, annak az az oka, hogy én nem csokoládét is tartalmazó krémet kenek a bőrükre, hanem 86% kakaótartalmú belga csokoládét olvasztok fel a masszázshoz, és csak annyi "segéd"olajat használok hozzá, hogy kezelhető anyagot kapjak belőle. Nos ezért is morcsosabb a dolog, és ilyenkor nemcsak a vendég és én úszunk csokiban, hanem minden a masszázshelyiségben. Viszont fantasztikus illattal távoznak tőlem ilyenkor a hölgyek. Azért írtam csak hölgyeket, mert férfiember még nem kért tőlem ilyen masszázst.

Szóval, ha meleg, nyugtató és illatos masszázsra vágynak, szeretettel várom Önöket!

                                                                                                                                                                Rita

 

csoki.jpg