Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Babamasszázs

Sokan kerestek már babamasszázzsal kapcsolatosan, ezért úgy határoztam, osztom, terjesztem, hiszen ez is azok közé a dolgok közé tartozik, amit majdnem elfeledtünk a "fejlődés" nevében. 

A tisztánlátás érdekében azzal kezdeném, hogy ilyenkor a masszőr Anya vagy Apa, azaz mindenképpen a Szülő! Persze sokan hirdetik, el is végzik, szakmai mivoltukban sem kételkedem, de!!!! Ez nem "idegen" ember dolga, ne adjuk oda csöpp gyermekünket más kezei közé, ha nem muszáj. (Természetesen egészséges csecsemőkről, szülőkről szólok.) Hiszen ez egy olyan dolog, ami örökre megmarad, ami összekovácsol, kiegyensúlyozottabbá tesz mindkettőnket. 

Mi jobb lehet annál, mint azt a pici, meztelen Manót megérinteni? Ráadásul Anya minden érintése nyugtató, gyógyító hatással bír. A masszázsról pedig egyébként is ismerjük már ezt a hatást, akkor pedig miért ne kombinálnánk? És miért ne mi, az újdonsült Szülők?!?

Természetesen nem csak Anyákat, de Apákat is biztatok rá! Vegyék ki ők is a részüket a Picúr körüli gondoskodásból. És persze mi, Anyák engedjük őket kibontakozni! Az Apának kötődése gyermekéhez éppen olyan fontos, mint fordítva, a gyereké Apjához. Pont ezért, mondjuk az esti fürdés előtti masszázst átengedhetjük számukra. 

Ahogy már más pontjainkban is írtuk, maga az érintés nagyon fontos minden egészséges ember számára. A babamasszázs több szempontból is hatékony.

Fizikálisan:

- Náluk is stimulálja a bőrt, a nyirok- és vérkeringést, az emésztést, erősíti az immunrendszert.

- Pont ezért erősíti őket a betegségekkel szemben, kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak, aktívabbak, érdeklődőbb babák lesznek. 

- Kevesebbet sírnak, jobban alszanak, fejlődésük harmonikusabb. 

- Segítjük a babát az ellazulásban, a fájdalmas emlékek feldolgozásában. 

Lelki síkon:

- Erősödik a baba és Anya/Apa közti kapcsolat, a kötődés elmélyül kettejük között. 

- Erősíti a Szülő önbizalmát, az anyai/apai érzéseket, magabiztosabbá téve szülői minőségünket.

- Megtanuljuk megérteni gyermekeink jelzéseit. 

- Meghitt, szeretettel teli perceket tölthetünk együtt, ahol még ráadásul enyhíthetjük is a hasfájás, székrekedés, puffadás okozta tüneteket. 

- Koraszülött vagy sérült babák esetében is segíti az egymás elfogadását, megismerését. 

A babamasszázs már újszülött kortól elkezdhető, finom, szeretgető mozdulatokkal, de leghatékonyabban 2-3 hónapos kortól alkalmazható, így igazán ekkor érdemes rendszeressé tenni a mindennapokban. Az sem mellékes, hogy ekkorra Anya és Apa is már gyakorlottabb, magabiztosabb Szülő és a Babánk is erősebb kis lénnyé vált. 

Milyen idős koráig masszírozzuk? Akár életünk végéig! Természetesen, ha már kúszik-mászik, felfedez, mozdulatainkon változtathatunk korának, igényeinek megfelelően. 

Akkor válik igazán hatékonnyá, ha rendszeresen végezzük. Milyen időközönként? Akár naponta, kétnaponta, de mindenképpen figyeljük a Baba jelzéseit, illetve hallgassunk arra a belső hangra, aki Anyaként jelez nekünk! (Ma nagy divat, hogy ezt elfojtsák a nőkben, és mindenki jobban tudja Anyánál, hogy mi jó az Ő gyermekének! Ne hagyd! Tarts ki a megérzéseid mellett!) 

Természetesen az sem gond, ha valaki ösztönből masszírozza gyermekét, de szívesen megtanítok néhány alapmozdulatot annak érdekében, hogy ez magabiztosabban menjen. A kettőt összekombinálva pedig fantasztikus hatást érhetünk el. 

Szeretném elmondani, hogy szolgáltatásomért nem kérek semmilyen ellenértéket. Hiszem, hogy ez a dolog szülő és gyermeke között az elvetett magok közé tartozik, ami később mély szeretet és kötődés formájában meghozza gyümölcsét. És minél több ilyen mély, egészséges kötődés és szeretet születik erre a Világra, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy meggyógyítsuk azt a sok torz, negatív dolgot és érzelmet, ami egyre inkább körülvesz bennünket....

Időpont-egyeztetés: 70/231-88-86

Szeretettel:

Rita

 

baba.jpg